Nieuws


KPN-abonnees offline


Een routerstoring zorgt ervoor dat naar schatting honderdduizenden KPN-abonnees geen gebruik kunnen maken van adsl of voip. Gebruikers in heel Nederland kunnen hier last van hebben.

De storing doet zich sinds vanochtend voor, maar wat er precies aan de hand is en hoe lang de storing nog duurt is onduidelijk. "We zijn bezig om de precieze oorzaak in kaart te brengen", zegt een woordvoerder van KPN tegen Webwereld.

Geen lokale storing

Het gaat in ieder geval niet om een plaatselijke storing, dus iedere KPN-abonnee in Nederland kan er last van hebben. "Het heeft niet te maken met een kapotte kabel ofzo, maar het is een storing op een router", legt de zegsman uit. "Dat betekent niet dat iedereen er last van heeft. Het kan zo zijn dat jij er last van hebt en de buurman niet."

Volgens KPN hebben een "paar honderdduizend mensen" last van het euvel.

Update 12.09 uur: In tweede instantie meldt KPN dat ip-tv klanten geen last hebben van de storing.

Update 14.06 uur: Volgens KPN is de de storing "grotendeels opgelost". "Van bijna alle klanten weten we zeker dat ze weer volop kunnen internetten en ook bellen; voor een groep van circa 30.000 klanten kunnen we dat uit de systemen nog niet bevestigen, vandaar dat we een slag om de arm houden voordat we het sein 'brand meester' geven", aldus de operator.

De storing werd veroorzaakt door een probleem met een van de authenticatie servers die checken of verkeer daadwerkelijk afkomstig is van een KPN-klant. De operator gaat deze storingen in de toekomst proberen te voorkomen.

Bron: webwereld

Ik heb interesse: