Domeinnamen hebben een belangrijke functie in het internetverkeer. Door middel van domeinnamen kan op een makkelijke manier contact gelegd worden met organisatie of persoon. Via de domeinnaam kan men bijvoorbeeld de site van een bedrijf bereiken en vervolgens hier informatie over opvragen, een catalogus bekijken en advertenties opgeven. Daarnaast kunnen er ook financiële gegevens geraadpleegd worden.

De oorsprong van de domeinnaam heeft te maken met een uniek nummer dat elke computer op internet heeft. Dat nummer heet IP-adres (Internet Protocol). Het bestaat uit een combinatie van cijfers. Omdat woorden makkelijker zijn te onthouden dan cijfers, is ervoor gekozen deze nummers te vertalen naar namen. Zodra u een domeinnaam benaderd, wordt deze naam weer terug omgezet naar een nummer zodat de computer weet waar de informatie opgehaald kan worden. Iedere domeinnaam is opgebouwd uit minimaal twee onderdelen. De meest rechtse component wordt het top level domein genoemd. De country code top level domain names verwijzen naar landen, zoals .NL voor Nederland, .BE voor België of .DE voor Duitsland.

nl-registrar-logoWij kunnen domeinnamen aanvragen of verhuizen om zo uw identiteit op het internet te beschermen en te waarborgen. Helaas komt het nog vaak voor dat er domeinnamen gekaapt worden waardoor u wellicht uw meest kostbaarste bezig kwijt bent. Want zeg nu zelf, welk bedrijf kan er tegenwoordig nog functioneren zonder identiteit op het internet? Laat ons ervoor zorgen dat  u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meteen een advies? Neem dan telefonisch contact met ons op, telefoonnummer (076) 711 02 76!

Bedrijfsnaam

Naam *Verplicht

Uw email adres *Verplicht

Uw telefoon nummer

Onderwerp *Verplicht

Bericht *Verplicht